Connect with us

Zadejte svůj dotaz

.

Gastronomie

Drink ze steaku nebo lasagne v tubě na zubní pastu: Vítěz MasterChefa Valerio Braschi kouzlí v kuchyni a vaří klasická jídla tak, jak je neznáte

Zapomeňte na nudné plátky lasagní nebo tradiční steak na talíři. Vaření se v podání Valeria Braschiho, italského šéfkuchaře a vítěze 6. řady MasterChef Italia, stává velkou zábavou a jedinečným gurmánským zážitkem. Kam se za ním vypravit a co dalšího vzniká pod rukama tohoto talentovaného kuchaře?

Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock

Valerio Braschi se ve svých 18 letech stal v roce 2017 historicky nejmladším vítězem kulinářské soutěže MasterChef. O prvenství ho však připravila o dva roky později Češka Kristína Nemčková, která dokázala vyhrát její českou mutaci už v pouhých 17 letech. Valerio Braschi se ale v kulinářském světě rozhodně neztratil. V současnosti je šéfkuchařem italské restaurace Ristorante 1978 v Římě, která je vzdálená necelé 4 km od Kolosea a najdete ji i v legendárním michelinském průvodci.

Mladý kuchař v ní hostům servíruje netradiční pokrmy jako planktonovou pěnu, steak ze zebry, králičí ucho, marinovaného syrového králíka, zubří srdce, nápoj ze steaku, lasagne v tubě na zubní pastu či jako lízátko, dezert ve tvaru vejce a celou řadu dalších unikátních jídel.

„Moje touha experimentovat s odvážnými novými chutěmi a směsmi je nekonečná. V kuchyni neexistují žádné hranice a věřím, že musíte být otevření všemu,“ uvedl Braschi pro CNN. Říkáte si, jak asi taková jídla, která jsou výsledkem experimentu, vypadají? Pojďme si je blíž představit.

Lasagne podle Braschiho

„Chci, aby klienti byli ohromeni pohledem na mé pokrmy, a aby si poté, co si dali první sousto, uvědomili, že tu chuť lasagní poznají, protože je jejich babička dělala každý víkend,“ řekl Braschi ke svým lasagním v tubě. Recept se skládá ze smetanové směsi hovězího ragú, bešamelu a muškátového oříšku, přičemž obsah pasty si host vytlačí na „zubní kartáček“ z pečených vaječných těstovin.

Další Braschiho reinterpretace lasagní vypadá jako lízátko. Chuť se nezměnila, zato tvar, textura, vzhled nebo velikost dost výrazně. Také „zubní kartáček“ zmizel a lízátko je místo toho obalené v křupavých mini vaječných těstovinách.

Je libo šálek steaku?

Věříme, že v takovéto podobě jste steak určitě ještě nejedli, respektive nepili. K přípravě tohoto netradičního nápoje s koncentrovaným masem a tukem používá Braschi ultrazvuk, kterým maso doslova rozbije a přemění ho na šťávu.

Králičí ucho

Když se řekne králičí ucho, pravděpodobně si vybavíte sušený pamlsek, který udržuje v kondici zuby a dásně vašeho chlupáče. Zcela odlišně ale na tuto část zvířete pohlíží Valerio Braschi. V restauraci Ristorante 1978 můžete ochutnat nejprve uvařené a poté vysušené a na olivovém oleji smažené králičí ucho, které se podává na lůžku z ústřicové omáčky a s kaviárem z mořského planktonu.

Zdroje dat:
CNN travel, Wikipedia, Podnikavá žena, Forbes speciál, Instagram

Může se Vám líbít

Sticky Post

Vítěz soutěže MasterChef Roman Staša se pochlubil novinkou: dokončil psychoterapeutický výcvik a splnil si svůj sen.

Sticky Post

O vztahu Evy Burešové a Přemka Forejta se špitá ledacos. Objevily se i zvěsti, že se tato sympatická dvojice rozchází. Kde je pravda? K...

Společnost

Určitě se najde mnoho samozvaných gastroexpertů, kteří při vyslovení pojmu kuřecí plátek s broskví napodobí dávivou reakci. Přitom v principu na tomto pokrmu nic...

Gastronomie

Umět uvařit skvělou rýži je tak trochu alchymie. Základem je samozřejmě kvalitní surovina, ale také pár fíglů, díky kterým už se vám rýže nikdy...

Gastronomie

Trávíte v kuchyni dlouhé hodiny? Na dobrý recept se sice vyplatí počkat, tam kde to však není nutné, svou energií neplýtvejte. Nechte se inspirovat...

Gastronomie

Hlídáte si stravu a záleží vám na vyváženém jídelníčku plném hodnotných živin, ale v hektickém životním tempu se stíháte odbít jen nějakou tou rychlovkou?...

Gastronomie

Také vás v létě neláká představa hutných kořeněných jídel, ze kterých máte jen pocit těžkosti? Léto je čas svěžesti, lehkosti a hydratace. Opřete se...

Ekonomika

Inflace a zdražování produktů a služeb doléhá aktuálně na většinu z nás. Ale pokud nebudeme utrácet či chovat se zbrkle, lze chytře naše měsíční...

Bydlení

Jak dnes efektivně ušetřit? V domácím rozpočtu lze poměrně jednoduše ušetřit stovky i tisíce měsíčně. Zde je několik praktických tipů, jak své peněžence pomoci...

Gastronomie

Stalo se vám někdy, že vám zelenina zvadla už během dvou dní? V době kdy ceny potravin strmě stoupají nic příjemného. Vyzkoušejte ty nejlepší...

Reality shows

Martinu Kulhánkovi a Petru Havránkovi alias Pítrovi přinesla popularitu první řada Love Islandu. Nyní jsou na televizních obrazovkách znovu, oba se rozhodli otestovat své...

České celebrity

Hvězda z ostrova lásky Gabriela Gášpárová si nechala upravit své silikonové pětky. Jak se po operaci cítí a kdo o ni pečuje, když její...