Connect with us

Zadejte svůj dotaz

.

Gastronomie

Lifehacking do kuchyně pro vždy čerstvé potraviny.

Stalo se vám někdy, že vám zelenina zvadla už během dvou dní? V době kdy ceny potravin strmě stoupají nic příjemného. Vyzkoušejte ty nejlepší lifehacky a udržíte v ní živiny minimálně 2x déle, než je běžné. Další střípek do skládačky k šetrnějšímu způsobu života.

canva.knihovna
canva.knihovna

Salát jako ze zahrádky

Jakmile odtrhnete první lístek, salát začne vadnout. Zkuste ho však dát do krabičky, přikrýt mokrým ubrouskem a zabalit do sáčku. Vydrží vám čerstvý minimálně týden.

Už žádné gumové a okoralé pečivo

Rádi si dopřejete každý den čerstvé pečivo? Prodlužte mu život zabalením do utěrky. Na chlebu nebudou vznikat plísně ze zapářky, ale zároveň ani neokorá. Utěrka mu totiž vytváří naprosto ideální klima.

Bylinky vždy čerstvé

Kolikrát vám zvadly v lednici bylinky? Vláhu v sobě udrží sotva pár hodin, a co si budeme říkat, napůl sušené už nikdy nejsou tak úplně ono. Dejte je však do sklenice s vodou, podobně jako kytici, a vydrží v lednici o mnoho dní déle.

Voskovaný papír

Znáte trik s voskovaným papírem? Zabalte do něj zeleninu, sýry, salámy, svačinu či pečivo, a vše z něj vytáhnete opět čerstvé a svěží. Igelitovým sáčkům a potravinové fólii už odzvonilo.

Trik jménem vakuum

Vsadit můžete také na vymoženosti chytré doby. Jednoduše si pořiďte zařízení na odsátí vzduchu a vaše potraviny se budou kazit o mnoho pomaleji. Výborný je tento způsob zejména k udržení masa déle čerstvého.

Zdroje: wwfcz.org, run-magazine.cz, fresh.iprima.cz

Může se Vám líbít

Sticky Post

Česko již prakticky zkrotilo inflaci. Potvrzují to i zveřejněná data Eurostatu. Meziročně sice inflace v září podle statistiků EU stoupala o 8,3 procenta, ale...

Sticky Post

Online letáky supermarketů jsou mezi Čechy stále oblíbenější. Češi totiž slevy milují, a zároveň oceňují, že už nejsou zatíženi tunami papírových letáků. Exkluzivní průzkum...

Zdraví

Podle nových vědeckých studií průmyslově zpracované potraviny výrazně zvyšují riziko kardiovaskulárních onemocnění, tento závěr byl prezentován na zasedání Evropské kardiologické společnosti.

Gastronomie

Umět uvařit skvělou rýži je tak trochu alchymie. Základem je samozřejmě kvalitní surovina, ale také pár fíglů, díky kterým už se vám rýže nikdy...

Gastronomie

Trávíte v kuchyni dlouhé hodiny? Na dobrý recept se sice vyplatí počkat, tam kde to však není nutné, svou energií neplýtvejte. Nechte se inspirovat...

Gastronomie

Hlídáte si stravu a záleží vám na vyváženém jídelníčku plném hodnotných živin, ale v hektickém životním tempu se stíháte odbít jen nějakou tou rychlovkou?...

Gastronomie

Také vás v létě neláká představa hutných kořeněných jídel, ze kterých máte jen pocit těžkosti? Léto je čas svěžesti, lehkosti a hydratace. Opřete se...

Zdraví

Braillovo písmo vzniklo před takřka 200 lety. Byl to první kódový systém umožňující slepcům číst texty - a dodnes je nejrozšířenější. Dokázali byste v...

Bydlení

Máte malý byt, a stále přemýšlíte, čím mu prospět, aby nevypadal ani nezabydleně ani přehlceně? Stačí využít optických klamů a pocit stísněnosti se od...

Otázky, které hýbou Českou republikou

Češi šetří na potravinách, jinak ale v únoru celkově nakupovali více, než se čekalo, své útraty zvýšili třeba za oděvy a obuv. Jejich nákupní...

Zdraví

Jídlo někdy dokáže skutečně zázraky. Ale potraviny, které rozvíří energii a zahrnou vás pocity štěstí? To už je skutečně high level. Soustřeďte se na...

Společnost

Vejce, základní potravina, kterou si alespoň jednou týdně dopřeje skoro každý Čech. Podle ČZSO činí spotřeba vajec v Česku 263 kusů ročně na osobu....