Berou se jako soupeři, ale že je někdo postaví proti sobě takhle brzy, to opravdu nečekali. „Při zadání to vypadalo, že budeme vařit ve dvojicích. Holky si vybíraly z kluků podle vylosované barvy. Těsně před začátkem vaření ale porotci oznámili, že vaříme proti sobě a postoupit může jenom jeden,“ svěřil se exkluzivně magazínu Zítřek sám Urban.
„Betty předvedla jeden z nejlepších talířů v soutěži, inspirovaný dovolenou v Chorvatsku. A já, i když jsem měl perfektní rybu, tak mi zlomil vaz lanýžový olej v mrkvovém pyré, v čemž jsem neuposlechl rady porotců,“ dodal smutně krasavec roku Vojta.
Svého milého tedy nakonec Minaříková porazila na plné čáře. „Betty šla na balkon a já do černé zástěry a k eliminaci. Vařili jsme Boršč, který jsem nikdy nejedl, a i když se mi při vaření příliš nedařilo, naštěstí to na záchranu stačilo. Ale Betty si na balkoně zažila opravdu velké nervy,“ přiznal Zítřku Urban.
Pak se také vařilo hodně ze zeleniny. Jakým způsobem se dá se zeleninou pracovat s respektem, inovativně a bez zbytečného plýtvání, soutěžícím předvedl speciální host – Pavel Drdel. Ten se ve strakonické restauraci Sůl a Řepa zaměřuje na jídla z lokálních surovin, v nichž právě zelenina hraje hlavní úlohu, a soutěžícím proto názorně ukázal, jak je možné připravovat českou klasiku bez masa.
Ti podstoupili také oblíbené testy chutí, kdy jim naservírovali 12 zeleninových šťáv, které měli správně identifikovat. Ty nejlepší čekal balkon, ostatní poměřili své síly při přípravě řepného Wellingtonu.
Zdroj: Autorský text, TV Nova