Jedna ze soutěžících – studentka Lucie se rozhodla použít jako hlavní ingredienci hmyz. „Hlavní surovinou hmyzího tacos bude samozřejmě hmyz. Budou tam červi a budou tam cvrčci. Hmyz má dobré nutriční složení, má spoustu zdravých tuků a spoustu bílkovin. Navíc si myslím, že hmyz je fajn, protože zanechává nulovou ekologickou stopu,“ vyjádřila se Lucie.
Součástí MasterChefa jsou však také zajímavé životní příběhy. Před porotu postavila například žena, která po prodělané mrtvici ochrnula na půlku těla. Intenzivně však rehabilitovala a dnes funguje stejně jako před nemocí.
O postup do TOP 30 usilují soutěžící s recepty, které je nějakým způsobem vystihují. Jedním z nich jsou krupiér z Brna, studentka vysoké školy s blízkým vztahem k Francii nebo amatérský pizzař, který si dovezl dokonce vlastní pec na pizzu, aby mohl tuhle italskou klasiku připravit přímo před porotou.
Krupiér Pavel například vaří od malička a jeho rodina si jeho jídla nemůže vynachválit. Není se proto co divit, že nepochybuje o tom, že porotu okouzlí: „Všichni tři budou nadšení a já dostanu zlatý postup do top šestnáctky. Jsem talent a přišel jsem MasterChefa vyhrát.“
Zdroj: Autorský text, TV Nova