„Včera jsem poprvé okusil krutost MasterChefa. Jdeš spokojeně před porotu se svým doposud nejpovedenějším talířem a oni ani neochutnají. Byla to totální ledová sprcha a fakt mě to mrzelo, ale bylo to spravedlivé rozhodnutí,“ svěřil se na svém facebookovém profilu vítěz soutěže Muž roku s roku 2019.
Krasavec byl velmi překvapen, jaká může být soutěž zátěžová, a to hlavně na psychiku. „Přiznám se, že jsem nečekal, jak psychicky i fyzicky náročná tahle soutěž je. Naštěstí mě ta včerejší chyba nestála život v soutěži, takže nezbývá než sklopit uši, poučit se z chyb a dál na sobě makat, protože už to bude jen náročnější a náročnější.“
Porotci se rozhodli prověřit účastníky také v polních podmínkách. Vyrazili na hřiště TJ Slovan Lochovice, kde se natáčel seriál Okresní přebor. A protože ke správném fotbalu patří pivko, tak tomu museli přizpůsobit i výběr občerstvení. „Musím říct, že tohle prostředí jsem rozhodně nečekala,“ svěřila se jedna z účastnic – studentka Sofi. Úkolem nebylo nic jiného než připravit legendární vyladěný hot dog, na němž si hladoví fotbalisté po zápase smlsli.
Soutěžící se rozdělili do tří pětičlenných týmů a po úvodním souboji o gril, který získal tým s nejchutnější omáčkou, se naplno vrhli do práce. Měli totiž připravit celkem 25 porcí, což nebylo v šibeničním termínu necelých dvou hodin právě málo. Nečekaná výzva navíc měla i nečekané dopady. Zatímco vítězný tým mohl pokračovat v práci v nezměněné sestavě, zbylá dvě družstva musela jednoho ze svých členů poslat na lavičku. „Obětovat jednoho našeho spoluhráče byla strašná věc, nepříjemné, nepříjemné, nepříjemné,“ svěřil se kapitán jednoho z poražených týmů.
Nebyla to jediná výzva, kterou tým v posledních dílech podstoupil. Na zbylou desítku čekal náročný úkol v podobě sladkovodních ryb. Nejprve je bylo třeba identifikovat podle vzhledu a pak až z nich něco ukuchtit. „Zaměříme se na surovinu, která se v našich jídelníčcích objevuje sporadicky, i když v tom mém hraje rozhodně prim,“ uvedl výzvu nadšený rybář Jan Punčochář. „Na ryby se vůbec netěším, s rybami nespolupracuji,“ vysvětluje účastník Milan a jeden z dalších Martin ho doplňuje: „Ryby mi přijdou jako velmi nezáživná surovina celkem bez chuti a zápachu. Takové prasátko mě vzrušuje podstatně víc.“
Zdroj: Autorský text, TV Nova