Connect with us

Zadejte svůj dotaz

Sport

Čeští sportovci aktuálně: Ledecká a Schick září, Plíšková a Samková čelí zdravotním komplikacím

Jednou jsi dole, jednou nahoře, a to samé platí i pro české sportovce. Zatímco fotbalista Patrik Schick se po zranění kotníku vrátil na hřiště v životní formě, snowboardcrossařka Eva Samková kvůli operaci zlomených kotníků možná přijde o olympiádu. S nepříjemnými následky po pádu během tréninku musí bojovat také česká tenisová jednička Karolína Plíšková, která se tak nezúčastní únorového Australian Open. Slavit naopak může Ester Ledecká, jež fantasticky vstoupila do snowboardové sezóny.

Zdroj: ČTK
Zdroj: ČTK

Patrik Schick přepsal historii Leverkusenu

Český fotbalista Patrik Schick je doslova hladový po gólech. Ve včerejším utkání 16. kola Bundesligy proti Hoffenheimu vstřelil za Leverkusen dva góly při remíze 2:2. V této sezoně německé ligy zaznamenal pětadvacetiletý forvard už 16 branek, a stanovil tak nový klubový rekord v počtu gólů během první poloviny bundesligového ročníku. Dosavadní maximum Bayeru držel Ulf Kirsten se 14 brankami.

 „Nepochybně patří mezi nejdůležitější hráče týmu, Leverkusen je s ním lepší a variabilnější,“ uvedl Phillip Arens, novinář deníku Bild, jenž se zaměřuje na dění v Leverkusenu. Patrik Schick se trefil už ve třetím ligovém utkání v řadě a do sítě soupeře nasázel za tři zápasy neskutečných osm branek. Zbylých osm gólů nastřílel během úvodních devíti kol, po nichž 3 zápasy chyběl z důvodu zranění kotníku, kvůli němuž vynechal i listopadový sraz národního mužstva. Osobně však Schick může být hodně spokojený, lepší podzim v kariéře neměl.

Nyní se reprezentační útočník pohybuje na druhém místě tabulky kanonýrů a ztrácí dvě trefy na vedoucího Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov. „Je zaslouženě mezi třemi nejlepšími střelci bundesligy,“ dodal Phillip Arens. „Být nejlepším střelcem bundesligy je má velká motivace. Lewy se budu držet, co nejdéle,“ dal si český kanonýr jasný cíl, který zatím plní dokonale. Patrikovi držíme palce do dalších utkání.

Ester Ledecká slaví stříbrný návrat na snowboard

Česká „obojživelnice“ Ester Ledecká začala svou snowboardovou sezonu výborně. Hned v prvním závodě po přechodu z lyží totiž ovládla kvalifikaci Světového poháru v paralelním obřím slalomu. V italské Carezze pak zvládla první kolo vyřazovacích bojů, čtvrtfinále i semifinále. V závěrečné jízdě o vítězství bohužel spadla, přesto se může radovat z druhého místa.

Útok na třetí výhru v Carezze, kde triumfovala v letech 2015 a 2017, skončil v osmé brance finálové jízdy. Ledecká po vyrovnaném začátku chybovala při výjezdu z předešlé brány a při snaze dostat se do pravotočivé zatáčky spadla na záda. Sice se do trati stihla vrátit, ale s Danielou Ulbingovou prohrála o tři a půl vteřiny.

Zdroj: ČTK/ foto: Frank Gunn
Česká snowboardistka a alpská lyžařka Ester Ledecká
Zdroj: ČTK/ Foto: Frank Gunn

Česká obojživelnice jela závod na snowboardu po více než roční pauze. Ze sjezdových lyží se vrátila na prkno, protože potřebuje splnit nominační kritéria, aby mohla v únoru v Pekingu obhajovat obě zlata z Pchjongčchangu 2018. Naposledy na snowboardu závodila před rokem, kdy vyhrála obří slalom v Cortině d’Ampezzo.

Karolína Plíšková zrušila účast na Australian Open

Nucenou pauzu od tenistu si bude muset dát čtvrtá tenistka světa Karolína Plíšková, jež nebude startovat na lednovém Australian Open. Z úvodního grandslamu nové sezony ji vyřadilo zranění pravé ruky. Devětadvacetiletá česká hráčka o odhlášení z turnaje v Melbourne informovala na svých sociálních sítích. „Bohužel jsem se zranila při tréninku a nebudu moci hrát v Sydney, Adelaide ani na Australian Open,“ napsala Plíšková.

Mrzí mě, že nemůžu odstartovat sezonu v Austrálii. Moji tamní fanoušci mi budou moc chybět,“ přidala finalistka letošního Wimbledonu a US Open z roku 2016. V Melbourne nejdál došla předloni do semifinále. „Bohužel i takové dny někdy jsou. Na chvíli bez tenisu a bez Austrálie, ale čas a vůle vše spraví,“ následně napsala Plíšková na svém Instagramu k fotce, na níž má již pravou ruku v sádře.

„Karolína si na soustředění ve Španělsku zlomila vřetenní kost. Stalo se to během tréninku v posilovně. Nešťastně upadla, dala pod sebe ruce a pravá se zranila,“ uvedl pro média manžel a manažer Plíškové Michal Hrdlička. „Naštěstí aspoň nic komplikovaného. Léčba by měla trvat asi čtyři týdny,“ upřesnil.

Bývalá světová jednička vynechá grandslamový turnaj poprvé od roku 2012, kdy se nekvalifikovala na US Open. Od té doby jich odehrála 35 za sebou. Karolíně přejeme brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat na kurt.

Eva Samková možná přijde o olympiádu

Snowboardcrossařka Eva Samková si v sobotním závodu Světového poháru v Montafonu zlomila oba kotníky. Nyní má před sebou rekonvalescenci po operaci, jež proběhla hned v sobotu večer na klinice v Rakousku. Operaci vedl zkušený doktor Christian Schenk a Samková při ní do obou končetin dostala zpevňující šrouby.Zákrok dopadl dobře. Evku teď čeká převoz z Rakouska do Prahy a postupná rehabilitace. Na jakékoliv prognózy je ještě brzo, je to ale otázka minimálně několika týdnů. Evka se jen tak nevzdává. Nehroutí se a věřím, že i to jí pomůže, aby se vrátila silná,“ řekl Tomáš Kraus ze Snow Nomads, kteří dvojnásobnou olympijskou medailistku zastupují.

„Takhle jsem si průjezd cílem nepředstavovala, ale to je život. Když chcete být nejrychlejší na světě, někdy to hodně bolí. Díky všem za vzkazy a podporu. Děkuju lékařům za super péči. A navíc za pokoj s výhledem a spoustou světla. V nohách mám šrouby, které by měly kotníky zpevnit. Uvidíme, jak se to bude hojit, ale budu bojovat,“ vzkázala z nemocnice Samková, která měla na hrách v Pekingu patřit mezi žhavé naděje na medaili, což ostatně dokázala i v sobotním závodě dvojic, kde v cíli vybojovala pro Česko stříbro.

Zdroj: ČTK, foto: Yang Shiyao
Česká snowboardcrossařka Eva Samková
Zdroj: ČTK, foto: Yang Shiyao

Olympijský závod snowboardcrossařek se na hrách v Pekingu pojede 9. února. V té době uplyne od zranění Samkové osm a půl týdne. Prognózu směrem k návratu na svahy a zejména k olympiádě v Pekingu, zatím její tým odmítl jako předčasnou. Každopádně Evě Samkové držíme palce, aby vše dopadlo dobře.

Může se Vám líbít

Sticky Post

V jednom slovenském mĕstĕ byl nedávno zastřelen hnĕdý medvĕd, který bĕhem svého řádĕní zranil pĕt lidí. Tato událost vyvolala značný zájem veřejnosti, zejména díky...

Sticky Post

Tragická událost zasáhla východní Nĕmecko nedaleko Lipska, kde se autobus FlixBus převrátil na dálnici A9, přičemž nejménĕ pĕt osob zahynulo a další utrpĕly zranĕní.

Krimi

Česko se ve čtvrtek odpoledne otřásalo děsem. Hrůzná událost se odehrála na Filozofické fakultě v Praze, kde vraždil student vybavený dlouhou palnou zbraní. Počet...

Fotbal

Původně se v sobotu mělo odehrát 5 zápasů Fortuna:ligy, nakonec zbývá jen jediný. A kdo ví, jestli dopadne ten. O duelu Olomouce proti Slovácku...

Ostatní sporty

Žádné překvapení. Titul na mužském Turnaji mistrů opět vyhrál Novak Djoković. Ziskem sedmé trofeje se stal rekordmanem této soutěže. Dosud se 6 tituly jen...

Sticky Post

Jaromír Soukup je samé překvapení. Rozhodl se, že ukáže mladší generaci, že i ve zralém věku může stanout proti mladšímu soupeři. A předvede to...

Sticky Post

Marek Ztracený má srdce na pravém místě. Díky jeho pomoci se podařilo vybrat 2 600 000 korun na operaci pro malého Adámka, který neslyšel...

Fotbal

Kvalifikační systém mistrovství Evropy ve fotbale je složitý jako motor letounu poslední generace. A kromě toho, že je těžké se v něm vyznat, může...

Fotbal

Doma je albánská reprezentace silná. V kvalifikaci zde dosud vyhrála oba zápasy. Dále zde v nedávné minulosti Albánci porazili Maďary, Walešany či Arménce. Teď...

Sticky Post

Vítězka světové soutěže krásy Natálie Kočendová si nechala zmenšit prsa. Jenže operace se neobešla bez komplikací. Co se úspěšné modelce přihodilo?

Společnost

Prasklo to. Tak dlouho naléhala redakce TV Nova na vedení fotbalového klubu Ústí nad Labem, ať jí sdělí detaily o zamýšleném "přestupu" Martina Podhajského,...

Sticky Post

Kladný vztah ke sportování je jedna z nejdůležitějších věcí, kterou mohou děti do života od svých rodičů dostat. Přináší jim totiž kromě zlepšené fyzické...