Connect with us

Zadejte svůj dotaz

.

Fotbal

Finále MOL Cupu ovládla SK Slavia Praha

Fotbalisté SK Slavia Praha ovládli finále domácího poháru. V dramatickém zápase porazili svého odvěkého rivala pražskou Spartu 2:0. Vítězství je pro svěřence Jindřicha Trpišovského o to sladší, protože se hrálo na pražské Letné.

Zdroj: SK Slavia Praha
Zdroj: SK Slavia Praha

Pražské Slavii se v jarní části soutěže příliš nedaří na půdě soupeřů. O to těžší pro ně bylo finále domácího poháru hrané na stadionu Sparty Praha. Do první velké šance se však dostala Slavia. Ve 24. minutě se před Kováře dostal osamocený Traoré, který ovšem jen trefil gólmana Sparty. Prakticky z protiútoku zamířil Karabec svoji střelu nad bránu.

Do konce poločasu byla aktivnější Sparta, ale otevřít skóre se jí nepodařilo. Nejprve pokus bývalého slávisty Kuchty zablokovala obrana. Následně kapitán Krejčí netrefil ideálně balon. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Ve druhé půli si větší tlak začala vytvářet Slavia. Rohový kop Zafeirise odvrátil Krejčí pouze k Douděrovy, který napálil míč z voleje přesně ke vzdálenější tyči. Slávisty jako by otevření skóre nabudilo. Zvýšit skóre mohl Jurečka, jehož střelu zlikvidoval Kovář, následnou dorážku Provoda odvrátil Zelený. V 64. minutě přišla pro Spartu pohroma. Lehký centr do vápna odvrátil Vitík nešťastně do spoluhráče Panáka, od kterého se míč dostal do branky.

Sparta se nadechla k závěrečnému tlaku. Nejprve v 78. minutě hlavičkoval Krejčí. Jeho pokus se odrazil od tyče a poskakoval po brankové čáře, než ho obrana dokázala uklidit do bezpečí. Sparta se i nadále snažila otevřít obranu Slavie. V nastaveném čase přišla poslední velká šance zápasu. Krásnou Karabcovu střelu vytěsnil Kolář na brankovou konstrukci.

Slavia Praha tak neprohrála ani třetí derby v sezóně. Získala sedmý titul z domácího poháru a čtvrtý pod vedením Jindřicha Trpišovského. Další, a možná ještě důležitější derby, je na programu 13. května. Toto derby může rozhodnout o titulu v domácí nejvyšší fotbalové soutěži.

zdroj: autorský text, molcup.cz

Může se Vám líbít