Connect with us

Zadejte svůj dotaz

Sport

Letem sportem: Jágr o konci kariéry, tragédie na fotbale v Indonésii i rozhořčený Hašek kvůli ruským hokejistům v Praze

Hvězdný hokejista Jaromír Jágr připustil možnost, že ukončí svoji aktivní hokejovou kariéru. Celý sportovní svět řeší obrovské neštěstí v Indonésii, kde při násilnostech po zápase indonéské první fotbalové ligy zemřelo 125 lidí, z toho 32 obětí byly děti. Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek je proti účasti ruských hokejistů v zápasech NHL, které se tento týden odehrají v Praze. Podle jeho slov je to milionová reklama na ruskou válku!

Zdroj: Nextfoto
Zdroj: Nextfoto

Konec kariéry Jaromíra Jágra?

Hvězdný hokejový útočník Jaromír Jágr připustil možnost, že už se na led jako aktivní hráč nevrátí. Padesátiletý majitel kladenského klubu to uvedl v rozhovoru s ČTK a deníkem Sport. K návratu podle svých slov postrádá motivaci, chuť i čas, neboť je zaneprázdněný péčí o chod extraligových Rytířů.

Zatím však není nic potvrzené a Jágr i proto nevylučuje, že už nebude hrát. „Je to možný. Ale jak říkám, uvidím, jak to dopadne s Winter Classic. Třeba mě to nakopne, vážně nevím. Ale popravdě – momentálně nemám motivaci a nemám ani chuť. Musel bych toho hodně obětovat. Stravou, regenerací, tréninkem,“ prohlásil Jágr.

Kontroverzní zápas Sparty

Bouřlivou diskusi vyvolal sobotní zápas Sparty s Hradcem Králové v 10. kole Fortuna:Ligy, konkrétně druhý gól Sparty do sítě Hradce Králové. Opakované televizní záběry totiž ukázaly, že Ladislav Krejčí alias LK37 zřejmě hlavou tečoval centr Caspera Höjera, čímž střílejícího Kuchtu vystavil do ofsajdu. „Všichni to vidí a VAR to nevidí. Nepochopitelné,“ čílil se po utkání kouč Východočechů Miroslav Koubek.

I když opakované záběry nasvědčují tomu, že Krejčí míč zasáhl, rozhodčí i po dlouhém zkoumání videa Kuchtovu trefu uznali. „Úplně jasná teč Krejčího,“ uvedl ve studiu O2 TV i expert Jakub Podaný. „Nevím, proč bylo takhle rozhodnuto,“ divil se. „Je jednoznačně vidět, že Krejčí míč zasáhl,“ přidal se k němu Jan Rajnoch. Vše nasvědčuje tomu, že sporné momenty z českého fotbalu jen tak nezmizí.

Tragédie v Indonésii

Obrovské neštěstí se událo v Indonésii při sobotním fotbalovém zápase tamní nejvyšší soutěže, ve které působí i čeští hráči Ondřej Kúdela a Michael Krmenčík. Vyhrocené derby mezi domácím Arema FC a hostujícím Persebaya skončilo v neprospěch domácího týmu. Po závěrečném hvizdu dav fanoušků vtrhl na hřiště, čímž vypukly násilnosti.

Policie se snažila rozhořčené fanoušky dostat ze hřiště, a tak použila slzný plyn. Podle místních médií většina lidí zemřela či byla smrtelně zraněna v tlačenici, která nastala, když se fanoušci snažili utéct před slzným plynem. Mnozí padali na zem a další po nich šlapali. Některé zprávy naznačují, že mnozí z nich byli policií zahnáni do kouta, kde zemřeli následkem nedostatku kyslíku. Tlačenice si vyžádala 125 obětí, z toho je 32 dětí.

Indonéská fotbalová asociace na týden pozastavila zápasy v první lize. Arema, na jejíž půdě se tragická dohra zápasu udála, má zakázáno do konce sezóny pořádat domácí zápasy. 

Dominik Hašek zuří

Ruští hokejisté budou moci hrát v Čechách během zápasů NHL mezi San Jose Sharks a Nashvillem Predators, které se odehrají v Praze pátek 7. října a o den později. Pro server Seznam Zprávy to v pátek potvrdil poradce premiéra Petra Fialy pro bezpečnost a zahraniční vztahy Tomáš Pojar. Podle Pojara není nic špatného na tom, že v zápasech budou účinkovat i ruští hokejisté:  Jde o soukromou akci, víza mají, takže z pohledu státu není důvod je nevpustit. Národní bezpečnost jejich přítomnost rozhodně neohrožuje. A to ani nevzpomínám, že kromě schengenských víz mají dlouhodobá pracovní víza americká a žijí v USA,“ uvedl.

S povolením pro ruské hokejisty nesouhlasí bývalý český reprezentant Dominik Hašek. Někdejší brankář se snažil kvůli válce na Ukrajině zabránit účasti Rusům v zápasech hraných na území České republiky. Nepodařilo se mu to. Je to rozhodnutí NHL nás nerespektovat. Následky toho budou muset nést i oni,“ reagoval dnes Hašek na twitteru. Dávat pobytem ruských hráčů na ledě milionovou reklamu (v dolarech) na ruskou válku, navíc kousek od hranic Ukrajiny, je úder pod pás,“ vyjádřil se před pár dny legendární gólman.

Zdroj: iSport.cz, Sport.cz, ČTK, Šport24.sk, Sport.aktualne.cz

Může se Vám líbít

Sticky Post

Ruské údery zasáhly Dněpr i město Synelnykove, přičemž devět lidí, včetně tří dětí, přišlo o život. Současně ukrajinská obrana sestřelila ruský strategický bombardér.

Sticky Post

Německé úřady zatkly dva muže s dvojím občanstvím podezřelé z údajné spolupráce s ruskými tajnými službami a plánování sabotážních akcí, včetně útoků na vojenská...

Sticky Post

Washington a Londýn přijaly opatření zakazující dovoz hliníku, mědi a niklu z Ruska a zamezující jejich obchodování na burzách. Tato rozhodnutí jsou reakcí na...

Sticky Post

Jiří Procházka opět dokázal svou sílu v UFC aréně, když porazil Rakiče ještě před koncem limitu. Jeho vítězství však nebylo jen o síle, ale...

Sticky Post

Příběh Titaniku fascinuje lidi po celém světě již více než století. Tato ikonická loď, která tragicky ztroskotala v roce 1912, nese stále mnoho tajemství...

Sticky Post

Hledání po nezvěstných pokračuje poté, co se část budovy zřítila a způsobila záplavy u elektrárny Enel poblíž Boloně.

Sticky Post

Napětí na východní Ukrajině zůstává napjaté a výhled na uklidnění situace není příliš v dohlednu. Zprávy o ruských útocích na civilní obyvatelstvo i vojenské...

Sticky Post

Ruský úředník varuje obyvatele postiženého regionu, že by měli počítat s vlastní obranou proti útokům dronů. S eskalujícími útoky zasáhly drony nejen průmyslové oblasti...

Sticky Post

Ukrajina ve středu přijala rozhodnutí snížit vĕkovou hranici pro nábor vojáků od 25 let. Tento krok je odpovĕdí na dlouhodobou a vyčerpávající válku s...

Sticky Post

Ve škole Viertola ve finském Vantaa došlo k tragickému incidentu, při kterém tři děti ve věku 13 let utrpěly zranění střelnou zbraní. Policie reagovala...

Sticky Post

Tragická událost zasáhla východní Nĕmecko nedaleko Lipska, kde se autobus FlixBus převrátil na dálnici A9, přičemž nejménĕ pĕt osob zahynulo a další utrpĕly zranĕní.

Sticky Post

Podle zprávy ukrajinské bezpečnostní služby byli zadrženi nepřátelští agenti obvinĕní z předávání poloh citlivých vojenských cílů.