Connect with us

Zadejte svůj dotaz

.

Celebrity

Myslí už Tomáš Hanák na odchod ze světa? Nedávno prozradil, co by si nechal vytesat na hrob

Herec Tomáš Hanák proslul nejen filmovými rolemi a svým specifickým humorem a originálním projevem. Spoustu se toho napsalo také v souvislosti s jeho soukromým životem a problémy s alkoholem, které před lety vyvrcholily pokusem o sebevraždu. A podle jeho nedávného vyjádření ho myšlenky na smrt evidentně neopouštějí.

Zdroj: ČTK
Zdroj: ČTK

Tomáš Hanák, který občas působí dojmem, že si žije ve svém vlastním světě, o sobě tvrdí, že je staromilec, který moderní době nerozumí. Což potvrzuje i svou velkou vášní – rád sbírá staré věci. Svou posedlost schraňovat vysloužilé předměty si vysvětluje touhou zachraňovat věci, které by jinak skončily ve “vysoké peci.”

“Po mém otci taky zbyla spousta krámů a já jsem si říkal, že bych svým dětem asi neměl udělat to samé, že tu pozůstalost přehodím ještě na ně a oni to potáhnou svým životem dál a možná to předají zase další generaci”, řekl Hanák v rádiu Expres a dodal, že kvůli své vášni často naráží na problém s nedostatkem místa. “Já už jsem myslel i na červeného kohouta. Někdy to, že se nemůžu pro samé krámy dostat ani k posteli bylo důvodem k tomu, abych si řekl ‚Co takhle požár, kdyby to všechno vyhořelo..‘ Ještě k tomu nedošlo.”

Svou restauraci vyzdobil úlovky ze šrotoviště

Hanák se netají tím, že mu nedělá problém se pro staré věci vydat i do vetešnictví nebo na “šroťák”, odkud zatím nikdy neodjížděl s prázdnou. Tady také získal spoustu originálních prvků, které použil k výzdobě originální nádražní výletní restaurace v Nižboru, kterou vytvořil z chátrajícího železničního skladu z roku 1876.

Zdroj: ČTK
Tomáš Hanák při prohlídce výletní restaurace, kterou si před lety otevřel v rekonstruovaném nádražním domku v Nižboru na Berounsku.
Zdroj: ČTK

Svou pověst “staromilce” potvrdil i před lety, kdy koupil od Českých drah tři železniční vagony, které předělal na malé “ubytovny”. „Byly to možná tři nejkrásnější měsíce mého života, kdy jsem lidem zmizel z očí. Žil jsem v minulosti a hrál si,“ zavzpomínal herec na dobu, kdy se pustil do rekonstrukce vagónu z roku 1952.

Hanákova výletní restaurace je otevřená každoročně od března do října. Spousta lidí, kteří si návštěvu nenechali ujít, neskrývá své nadšení: “Byli jsme tam před několika lety v rámci dovolené. Úžasné místo! Výborné jídlo. Velmi příjemná atmosféra. Super nápad, který je nádherně realizován.”

Hanákova “Šumná města”

Výletní restaurace Zastávka se také nedávno objevila v prvním díle nového seriálu Technické památky českých zemí, který od března vysílá Česká televize a Hanák je jeho průvodcem. “Šel jsem do toho přesto, že mě to už popravdě po těch 40 letech před kamerou moc nebaví”, řekl Hanák na Expresu. Nabídku ale přijal už proto, že má za sebou záchranu zmiňovaného nádražního objektu a kromě toho se rád podívá na místa, kde ještě nebyl.

Seriál, který částečně navazuje na Šumná města jeho kolegy Davida Vávry, má celkem 14 dílů a každý z nich je zasvěcen jednomu z českých krajů. Hanák Technické památky popisuje jako cyklus tipů na výlety, kterými by rád inspiroval i diváky. “Devět desetin těch věcí byly pro mě novinky. A je namístě říci, že to brněnské studio vymyslelo dokonale”, říká Hanák, který byl unešený hlavně z podzemního prostoru pod Žlutým vrchem v Brně, kde se štábem navštívil vodojem. Velmi ho oslovila také parní vodárna nacházející se poblíž nádraží v Ústí nad Labem.

Zdroj: ČTK
Zdroj: ČTK

Už v tom zase lítá

Pozorní diváci si všimli, že když Tomáš Hanák dostane na závěr jednoho z dílů v pivovaru orosený půllitr, nenapije se. Mnoho let abstinuje poté, co si své vypil. Respektive, abstinoval. Nedávno se totiž svěřil, že už zase “trošičku pije”, protože prý po léčbě naplnil sliby. “Ale když se vracím z hospody, nejsem zase zlitý”, uklidňuje fanoušky herec. Zároveň si ale uvědomuje, že boj s alkoholem je běh na dlouhou trať.

“V Apolináři mi říkali: Nikdy už nesmíš, nedívej se na obrázky, kde je vyobrazené pivo, skončíš špatně. A člověk si říká, hernajs, a co když to zkusím? No, uvidíme”, nechal se slyšet Hanák na loňské premiéře filmu Cesta domů, do kterého se hercova velká celoživotní neřest rovněž promítla. “Alkoholismus je po čertech vážná věc. Ale mě baví o těchto věcech mluvit jako o opravdu ozvláštňujícím prvku života. Namočil jsem se do chlastu, nejsem sám”, říká otevřeně Hanák.

Charismatický herec a jeden ze členů populárního divadla Sklep se na filmových plátnech objevuje už jen příležitostně. Po dokončení komedie Cesta domů si zahrál ještě v několika epizodách komediálního seriálu Strážmistr Topinka, krimi seriálu Místo zločinu Ostrava a zahlédnout jsme ho mohli v seriálu České televize Osada, který s nadhledem vypráví o českém fenoménu chataření.

Hanák, který bývá občas označován českým Paulem Newmanem, nedávno oslavil 65. narozeniny. Ačkoliv je na to ještě asi brzy, začal se zaobírat myšlenkou na odchod z tohoto světa a na to, co by si nechal vytesat na hrob. V té souvislosti se mu vybavil právě zmiňovaný Newman. “Co si to nechal na hrob vytesat, nebo uvažoval o tom Paul Newman? Zde leží muž, který musel odejít, protože jeho oči zešedly.. že už nejsou tak modré, jako bývaly. Což je stejné”, zamýšlí se Hanák.

ZDROJE: Expresfm.cz, iDnes.cz, FBD.cz

Může se Vám líbít

Sticky Post

Ve vztahu ze začátku vše bývá zalité slunce, růžové, vášnivé a plnohodnotné. Postupem času se ale může začít euforie a vášeň vytrácet. S tímto...

Sticky Post

Divadlo Lucie Bílé v pražské Karlově ulici chystá ve spolupráci s Agenturou Harlekýn premiéru nové francouzské komedie Jen pravdu, drahý. Po úspěšné hře Mlčeti zlato půjde...

Sticky Post

V seriálu Ulice, který vysílá TV Nova, dojde již brzy na rozlučku plnou trapasů a vtipných omylů. Monika odlétá tento týden na svou další...

Sticky Post

Streamovací platforma Netflix představila nevídaný projekt inspirovaný kultovním seriálem „Hra na oliheň“. Je tato soutěž pro hráče nebezpečná podobně jako seriál, v kterém hráči...

Sticky Post

Herec Jiří Bartoška obětoval vousy a vlasy pro roli v seriálu „Smysl pro tumor“. Diváci ho uvidí v roli pacienta s rakovinou mozku.

Sticky Post

Herec Vincent Navrátil nedávno zavítal do pořadu „7 pádů Honzy Dědka“. Mimo jiné prozradil, jakou trpí psychickou nemocí, proč nemá přítelkyni a kdo je...

Sticky Post

Legendární zpěvačka Yvetta Simonová oslavila před pár dny neuvěřitelné životní jubileum: 95. narozeniny, ke kterým jí popřála spousta hostů v rámci populárního pořadu Tobogán...

Sticky Post

Herec Matthew Perry se proslavil v kultovním seriálu „Přátelé“. Nikdo nečekal, že představitel Chandlera zemře ve věku 54 let.

Sticky Post

Vlastimil Pešek a Vilma Nyklová jsou v seriálu Ulice, který běží na TV Nova, od samého začátku. Patří mezi divácky nejoblíbenější postavy, ale už dlouho...

Sticky Post

Ewa Farna oslavila třicáté narozeniny velkolepým koncertem v O2 areně, který si nenechaly ujít ani hvězdy českého showbyznysu. Co Ewa Farna pověděla po skončení...

Sticky Post

Herec Petr Vančura oznámil na sociálních sítích, že již netvoří pár s Janem Cinou. Nikdo netušil, že se sympatičtí herci před rokem rozešli.

Sticky Post

Nejen fanoušci rodinného sitcomu Krok za krokem pláčou. Zemřela hlavní představitelka Suzanne Somers, která si zahrála po boku Patricka Duffyho.