Connect with us

Zadejte svůj dotaz

.

Gastronomie

7 triků, jak při vaření ušetřit čas

Trávíte v kuchyni dlouhé hodiny? Na dobrý recept se sice vyplatí počkat, tam kde to však není nutné, svou energií neplýtvejte. Nechte se inspirovat našimi dnešními tipy a vaření bude zase o kapku snadnější.

Zdroj: canva.knihovna
Zdroj: canva.knihovna

Rychloloupání brambor

Loupete brambory pracně ručně? Pokud máte velkou rodinu, vánoční salát vám jistě zabere několik hodin. Naučte se však snadný trik a loupání už bude navždy minulostí. Jednoduše stačí ještě horké brambory zchladit ve velké míse se studenou vodou a kostkami ledu. Brambory se ihned „svlečou“ samy.

Snadnější obalování

Když už jsme u toho salátu, pojďme si také usnadnit obalování řízků. Pokud vám na nich nedrží strouhanka, rozšlehejte do vajíčka pár kapek oleje a půjde vám vše jak po másle. 

Salát během chvilky

Odkrojujete košťál od ledového salátu? Chytněte jej oběma rukama košťálem směrem dolů a silou praštěte o pracovní desku, košťál snadno vytáhnete i bez nože.

Rychleji zkaramelizovaná cibulka?

Nebaví vás čekat, až cibulka chytí tu správnou barvu? Často se spíš stává, že se jednoduše připálí nebo se ne a nechce dělat. Přidejte k ní však trochu jedlé sody a zezlátne vám doslova před očima.

Rychlokrájení cherry rajčat

Krájení malých rajčátek je nekonečné. Stačí však všechna rajčata přikrýt prkýnkem a překrojit pod ním. Máte vše hotovo jedním tahem.

Přesolenou polévku nevylévejte

Někdy zkrátka ujede ruka se solí a nadělení je na světě. Ještě než se pustíte do přípravy náhradní polévky, vyzkoušejte do vývaru vyklepnout dva bílky a poté jej přecedit. Většinu soli bílek pochytá a oběd bude zachráněn.

Rychle našlehaný sníh

Trvá vám šlehání bílků věky? Přidejte do nich špetku soli, kapku citrónové šťávy nebo jablečného octa a budou hotové 2x rychleji.

A vaření bude zase o chlup veselejší.

Zdroje: carujeme.cz, magazin.recepty.cz

Může se Vám líbít

Sticky Post

Dali jste se na podnikání a nechali se zlákat vidinou zářného úspěchu, bohatství a sebeuspokojení? Motivace je základ, ale co když přijde temné údolí,...

Sticky Post

Pálení čarodějnic, známé také jako Filipojakubská noc, je tradiční oslavou příchodu jara s kořeny v pohanských tradicích. Tento svátek je populární nejen v České...

Gastronomie

Umět uvařit skvělou rýži je tak trochu alchymie. Základem je samozřejmě kvalitní surovina, ale také pár fíglů, díky kterým už se vám rýže nikdy...

Gastronomie

Hlídáte si stravu a záleží vám na vyváženém jídelníčku plném hodnotných živin, ale v hektickém životním tempu se stíháte odbít jen nějakou tou rychlovkou?...

Gastronomie

Také vás v létě neláká představa hutných kořeněných jídel, ze kterých máte jen pocit těžkosti? Léto je čas svěžesti, lehkosti a hydratace. Opřete se...

Sticky Post

Nadělila vám příroda plné křivky a necítíte se u vody tak úplně ve své kůži? Pověste nevkusné tričko na hřebík a řiďte se našimi...

Cestování

Česká republika skýtá mnoho krásných míst na výlety. I nedaleko Prahy můžete najít přírodu ve stylu Divokého západu, rozlehlé vodní plochy i historicky zajímavé...

Gastronomie

Stalo se vám někdy, že vám zelenina zvadla už během dvou dní? V době kdy ceny potravin strmě stoupají nic příjemného. Vyzkoušejte ty nejlepší...

Společnost

Lámete si hlavu nad tím, čím překvapit svého přítele na svatého Valentýna? Muži jsou v tomto poměrně nenároční, ale pokud je přeci jen chcete...

Domácí politika

Energetická krize byla jedním z hlavních témat v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS, kam zavítal i bývalý premiér Andrej Babiš (ANO). Ten...

Bydlení

Žehlení ve třicetistupňových vedrech je pravděpodobně noční můrou všech. Věděli jste ale, že to jde i jinak? Expert na praní Sam Whigham prozradil pro...

Gastronomie

Zapomeňte na nudné plátky lasagní nebo tradiční steak na talíři. Vaření se v podání Valeria Braschiho, italského šéfkuchaře a vítěze 6. řady MasterChef Italia,...