Rychloloupání brambor
Loupete brambory pracně ručně? Pokud máte velkou rodinu, vánoční salát vám jistě zabere několik hodin. Naučte se však snadný trik a loupání už bude navždy minulostí. Jednoduše stačí ještě horké brambory zchladit ve velké míse se studenou vodou a kostkami ledu. Brambory se ihned „svlečou“ samy.
Snadnější obalování
Když už jsme u toho salátu, pojďme si také usnadnit obalování řízků. Pokud vám na nich nedrží strouhanka, rozšlehejte do vajíčka pár kapek oleje a půjde vám vše jak po másle.
Salát během chvilky
Odkrojujete košťál od ledového salátu? Chytněte jej oběma rukama košťálem směrem dolů a silou praštěte o pracovní desku, košťál snadno vytáhnete i bez nože.
Rychleji zkaramelizovaná cibulka?
Nebaví vás čekat, až cibulka chytí tu správnou barvu? Často se spíš stává, že se jednoduše připálí nebo se ne a nechce dělat. Přidejte k ní však trochu jedlé sody a zezlátne vám doslova před očima.
Rychlokrájení cherry rajčat
Krájení malých rajčátek je nekonečné. Stačí však všechna rajčata přikrýt prkýnkem a překrojit pod ním. Máte vše hotovo jedním tahem.
Přesolenou polévku nevylévejte
Někdy zkrátka ujede ruka se solí a nadělení je na světě. Ještě než se pustíte do přípravy náhradní polévky, vyzkoušejte do vývaru vyklepnout dva bílky a poté jej přecedit. Většinu soli bílek pochytá a oběd bude zachráněn.
Rychle našlehaný sníh
Trvá vám šlehání bílků věky? Přidejte do nich špetku soli, kapku citrónové šťávy nebo jablečného octa a budou hotové 2x rychleji.
A vaření bude zase o chlup veselejší.
Zdroje: carujeme.cz, magazin.recepty.cz